.

Οι λαθροϋλοτόμοι κάνουν θραύση στην Πελοπόννησο

Η λαθροϋλοτομία εξελίσσεται σε μάστιγα για τη χώρα μας εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους θέρμανσης, από πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα στα ύψη.                                                                                                                            

Οι λαθροϋλοτόμοι κάνουν θραύση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Κρήτη, η βόρεια και δυτική Πελοπόννησος και η Μακεδονία.

Το ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει την εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση και τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας.

Δασαρχεία και δασικές αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς το φαινόμενο έχει ήδη ενταθεί και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολό της, τη Θεσσαλία και περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας.

Οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν πως το φαινόμενο θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί βλέπουν πλέον την παράνομη ξύλευση ως ένα ευκαιριακό επάγγελμα.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες “μαφίες της ξυλείας” δρουν σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων με τη δράση τους να αποβαίνει καταστροφική για τα δάση της περιοχής.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger