.

΄ΔΙΑΜΑΧΗ΄ ΑΛΜΥΡΗΣ – ΑΘΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έντονη κινητικότητα και εκατέρωθεν δηλώσεις έχουν ανακύψει από το θέμα που άνοιξε σχετικά με τη γεωγραφική και χωροταξική κατανομή των αποφοίτων από τα Δημοτικά σχολεία Σολομού και Αλμυρής.                                                                                                                                                       
Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αθικίων, με ομόφωνο ψήφισμά τους, ζητούν όπως λένε, «να εφαρμοστεί ο νόμος» και οι απόφοιτοι των Δημοτικών σχολείων Αλμυρής και Σολομού να εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου Αθικίων. Από την άλλη όμως, οι κάτοικοι και γονείς – κηδεμόνες της Αλμυρής, επιμένουν στη βούλησή τους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Αθικίων, αλλά στο Γυμνάσιο Ισθμίων, επειδή είναι πιο προσιτό τους χειμερινούς μήνες και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Στη «διαμάχη» αυτή φαίνεται να παίρνει μέρος και ο σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ισθμίων που δεν θέλουν να «χάσουν» τους μαθητές της Αλμυρής για να μην υποβαθμιστεί το σχολείο. Όλα αυτά βεβαίως γίνονται, υπό το φόβο να υπάρξουν τυχόν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων από την πλευρά του υπουργείου, ένα θέμα που έχει ανοίξει έντονα τα τελευταία δύο χρόνια…
Κοινό ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αθικίων
Μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμα των συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Αθικίων, αναφέρουν και τα εξής: «Οι σύλλογοι  αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν : Την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση Γεωγραφική - Χωροταξική κατανομή αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων Σολομού και Αλμυρής. Να υπάρξει κοινή απόφαση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και σαν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, που να ορίζει ότι οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων Σολομού και Αλμυρής θα εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου Αθικίων.  Προς την Τ.Α και ειδικότερα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τους κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους του Δ/Δ Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων θα θέλαμε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, και να στηρίξουν το Δίκαιο και Νόμιμο αίτημα μας, που θα εδραιώσει το Γυμνάσιο Αθικίων και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος κλεισίματός του και μεταφορά των μαθητών σε άλλο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Κορινθίων.
Η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Ισθμίας
Σαν απάντηση στα παραπάνω ο σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων Ισθμίας, (στο οποίο φοιτούν οι περισσότεροι μαθητές Αλμυρής και Σολομού), μεταξύ των άλλων τονίζουν: «Διαφωνούμε έντονα με το αίτημα της μεταφοράς των μαθητών της Αλμυρής από το Γυμνάσιο Ισθμίας στο Γυμνάσιο Αθικίων , καθώς : Ανατρέπει και παραβιάζει το σκοπό ίδρυσης του Γυμνασίου Ισθμίας ,που εδώ και είκοσι χρόνια λειτουργεί με αυτό το σχεδιασμό. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών μας στα Αθίκια ,επειδή ο δρόμος είναι επικίνδυνος, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο με τα χιόνια και τον παγετό. Απομακρύνονται οι μαθητές από το σχολικό τους περιβάλλον ,που τους είναι οικείο εδώ και χρόνια. Ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, γιατί πολλοί γονείς εργάζονται στις περιοχές Κορίνθου , Λουτρακίου και Ισθμού και μεταφέρουν τα παιδιά τους με τα αυτοκίνητά τους». «Διαμαρτυρόμαστε που ανακινείται πάλι το ίδιο θέμα όπως και πέρυσι, αναστατώνονται πάλι οι οικογένειές μας , ενώ το θέμα είχε κλείσει. Δεν ξέρουμε για ποιους λόγους και ποια οικονομικά και τοπικά συμφέροντα επανερχόμαστε σε κάτι που είναι ολοφάνερα ανυπόστατο. Ταυτόχρονα σας δηλώνουμε ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα προκαλέσει την άμεση και μαζική αντίδρασή μας με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες μαθητών και γονέων προς όλους τους αρμόδιους Φορείς. Οι απαιτήσεις κάποιων δεν μπορούν να ανακόπτουν τη δυναμική ανάπτυξης κάποιου άλλου και πολύ περισσότερο να διαταράσσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία ενός Σχολείου, παίζοντας με την ψυχολογική ηρεμία και ευαισθησία των παιδιών μας».
Π. Δράκος –Πρόεδρος σχολικών επιτροπών Δήμου Κορινθίων: Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη βούληση των Γονέων
Αναφερόμενος στο θέμα  ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του Δήμου Κορινθίων Π. Δράκος, μεταξύ των άλλων σημείωσε: «Κατ΄ αρχήν θεωρώ ότι τα θέματα παιδείας πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν… Εκφράζω λοιπόν την προσωπική μου καθαρά άποψη που είναι ότι, «με το ζόρι» δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Άρα ο σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων Αλμυρής, να μην ανησυχεί αφού χωρίς τη βούληση των Γονέων, δεν μπορεί να γίνει κάτι, ούτε να «εκβιαστεί» κάποια απόφασή τους. Γενικότερα όμως λέω το εξής: «Το Γυμνάσιο Αθικίων είναι ένα σχολείο του Δήμου Κορινθίων, το οποίο δεν ήταν στις προτιμήσεις των γονέων από γειτονικές περιοχές ώστε να στείλουν τα παιδιά τους εκεί (π.χ. από το Σοφικό). Σίγουρα μπορούν να πάνε οι απόφοιτοι Δημοτικού της Αλμυρής στο Γυμνάσιο Αθικίων, αλλά μόνο αν το θέλουν οι γονείς. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι, ότι όλα είναι καλά σχολεία, πρέπει να είναι καλά στελεχωμένα, ότι δεν μπορούν όλα τα παιδιά να «κατέβουν» στην Κόρινθο γιατί δεν θα χωρέσουν. Άρα η λύση είναι, σωστή χωροταξική κατανομή μέσα από διάλογο. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη βούληση των Γονέων, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Και γενικότερα, τα παιδιά που έχουν φύγει από το Γυμνάσιο Αθικίων κι έχουν έρθει στην Κόρινθο, πρέπει σταδιακά να γυρίσουν πίσω, όπως και τα παιδιά του Δημοτικού του Σολομού, να γυρίσουν κι αυτά προς το σχολείο τους. Το σχολείο αυτό έχει σωθεί 2-3 φορές μετά από έντονες παρεμβάσεις του Δήμου, αφού ήταν στην κατάσταση του υπουργείου για συγχώνευση».
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger