.

Κόλαση στο στρατόπεδο Κορίνθου (video)



Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η εξέγερση που σημειώθηκε στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου, η λειτουργία του οποίου έχει διχάσει την τοπική κοινωνία.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη. Πυροβολισμοί και ρίψη χημικών αναστάτωσαν την πόλη της Κορίνθου με τους κατοίκους, που ζουν σε ακτίνα τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από το στρατόπεδο, να βγαίνουν στους δρόμους.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν στο κέντρο κράτησης (πρώην στρατόπεδο Κορίνθου)- το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για φιλοξενία- εξεγέρθηκαν πολλοί κρατούμενοι και κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στην ψηλή κεραμοσκεπή του κτηρίου.

Μεγάλη δύναμη υπαλλήλων του κέντρου προσπάθησε να τους ελέγξει, ενώ ταυτόχρονα έφταναν μεγάλες ενισχύσεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Οι κρατούμενοι, από την κορυφή της κεραμοσκεπής άρχισαν να ξηλώνουν κεραμίδια και να τα πετούν στον δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης έγιναν και προσαγωγές. Λίγες ώρες αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Oι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και έχει καταστεί σαφές πως στο πρώην στρατόπεδο δεν είναι εφικτό να λειτουργεί κέντρο κράτησης, δίχως τις απαραίτητες υποδομές.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger