.

Καταδικάζουν το κλείσιμο της ΕΡΤ οι δικηγόροι της Κορίνθου


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης για το «κλείσιμο» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Με την απόφαση αυτή, που ακολούθησε την επί μακρόν μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την  απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης, 2.600 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό) έμειναν μέσα σε μία νύχτα στο δρόμο. Παρ’ όλο που θεωρούμε ότι είναι πρόδηλη η ανάγκη ανασυγκρότησης και εξυγίανσης της ΕΡΤ, με την απόφαση αυτή καταργείται η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία παραδίδονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, που λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.
Είναι γεγονός πλέον ότι με την κατάπτυστη αυτή νομοθετική ρύθμιση 7.000.000 Έλληνες του εξωτερικού απώλεσαν την επαφή  με την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό που λάμβαναν καθημερινά από το σήμα της ΕΡΤ και τα ραδιοκύματα του Δημοσίου ραδιοφώνου.
Κυρίως όμως, ως εκ της θέσεώς μας ως λειτουργών της Δικαιοσύνης, είναι καθήκον μας να καταδικάσουμε την εκτέλεση της αποφάσεως αυτής δια της εκδόσεως Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, ενέργεια που παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων, παραπέμπει σε πρακτικές «μαύρων» για την χώρα μας περιόδων και συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία και για κάθε πολίτη.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger