.

Η σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου - Τάι Τσι, ''H Πηγή του Νεαρού Δάσους'' στη Κόρινθο (video)


Η σχολή Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου & Τάι Τσι, "Πηγή του Νεαρού Δάσους" λειτουργεί στην Κόρινθο από τον Οκτώβριο του 2007 με υπεύθυνο (δάσκαλο) τον έγκριτο απεσταλμένο, "Κοσμικό Απόστολο" 34ης γενιάς μάχιμων μοναχών Σαολίν, Σι Γιαν Σαν 释延山 (Shì Yán Shān), Παναγόπουλο Χρήστο.
Η σχολή βρίσκεται στην περιοχή Συνοικισμός της Κορίνθου (πλατεία Ηλιοπούλου) λίγα μέτρα από το Γενικό Νοσοκομείο στην οδό Ερμού 13 (δείτε τον χάρτη δεξιά).
Διδάσκονται: Παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες του Ναού Σαολίν, Εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες (Τάι Τσι, Πα Κουά κ.α), Ενεργειακές ασκήσεις για την βελτίωση της υγείας και της ζωτικότητας (Τσι Κουνγκ)
Μαθήματα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή καθημερινά από τις 17:00 - 22:30.
Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή λειτουργούν πρωινά τμήματα από τις  9:30 - 12:00.
Συνολικά λειτουργούν 11 ξεχωριστά τμήματα: 1 παιδικό αρχαρίων, 1 παιδικό προχωρημένο , 1 εφηβικό, 1 αρχαρίων, 1 μέσων, 1 ενηλίκων (πρωινό), 1 μεικτό (πρωινό), 1 προχωρημένων και 3 ενηλίκων (πρωί, απόγευμα και βράδυ).
Η εγγραφή και το πρώτο (δοκιμαστικό) μάθημα είναι δωρεάν. Ζώνες, εξετάσεις και άλλα έξοδα δεν υπάρχουν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χρήστο Παναγόπουλο στο 6936929950.
 


"Τάι Τσι" και"Τσι Κουνγ"...  Τέχνες που ανυψώνουν και εξευγενίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και την συνύπαρξη της με την φύση. Αυτό είναι πολιτισμός.
Το Σαολίν Τσι Κουνγκ (δεξιότητα της εσωτερικής ενέργειας) είναι η παλαιότερη μορφή της παραδοσιακής Σαολίν Γου Κουνγκ (πολεμικής δεξιότητας). Η πρακτική συνδυάζει την αναπνοή και κινητικές διατάσεις σε ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες για να χαλαρώνουν τους μυς, να διευκολύνουν τη ροή του αίματος, τη ρύθμιση της εσωτερικής ενέργειας (Τσι στα κινέζικα 气), όπως και την αύξηση του μεταβολισμού. Η πρακτική για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή και υγιή σωματική διάπλαση, να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να θεραπεύσει ασθένειες και να παρατείνει τη ζωή.

Τα μικρά παιδιά με το Τσι Κουνγκ μπορούν να αναπτύξουν την σοφία και τη δύναμη της θέλησης και να ασκήσουν την επιμονή. Στους μεσήλικες το Τσι Κουνγκ μπορεί να απελευθερώσει το άγχος από την εργασία και να χαλαρώσουν τα νεύρα. Για τους ηλικιωμένους, τα οφέλη είναι πάρα πολλά, ανάμεσά τους είναι η αυξημένη κινητικότητα, η ευκαμψία και η δύναμη.

Οι ασκήσεις Τσι Κουνγκ ασκούνται ως επί το πλείστον στατικά, σε σύνολα κινήσεων, με συντονισμό αναπνοής συνδυασμένη με τη δράση και τη συγκέντρωση του νου για να δημιουργήσουν μια φυσική ροή της ενέργειας στο σώμα.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger